Faaliyetlerimiz

Mekanik Tesisat Projesi

Mekanik tesisat projesi, binaların damarları olarak ifade edilebilir. Isınma, soğutma, güneş enerjisi, asansör, havalandırma, kanalizasyon, yangın ve benzer işlemlerin sağlanması için gerekli tesisatları içeren projelere, mekanik tesisat projesi denir. Söz konusu projenin ayrıntılı ve bazı şartları sağlaması çok önemlidir. Mekanik tesisat projesi, bir binanın genel durumu hakkında detaylı bilgi verir. Projeye bakılarak; işlevsellik, güvenirlik, ileri teknolojiye uygunluk, enerji tasarrufu, teslim edilebilirlik, çevre hassasiyeti ve sağlamlık gibi konularda fikir edinilebilir.

Firmamız bünyesinde Serbest Mühendis Müşavir Makine Mühendisi tarafından onaylı proje çizilmektedir.

Altyapı İşleri

Her bir yapı için yol, kanalizasyon, su ve elektrik gibi sistemlerin kurulması gerekir. Bu sistemler yaşam kalitesini arttırmada büyük bir rol oynamaktadır. Gaz boru hatlarından, katı atık toplama sistemlerine kadar birçok uygulama altyapı işleri arasına girmektedir. Alt Yapı İşleri Neleri Kapsamaktadır;

Temiz Su

Toplum sağlığının ve çevrenin korunması açısından sistemin aksamadan çalışması gerekir. Suyun taşınması sırasında kalitesinin korunması oldukça önemlidir. Sistemin kalitesinin suyun kalitesini de etkileyeceği unutulmamalıdır. Bu amaçla kalite standartlarına uygun malzemeler kullanan bir firmadan hizmet alınmalıdır.

Atık Su ve Kanalizasyon

Evsel veya endüstriyel olarak kısmen veya tamamen kirletilmiş, kullanılmış sular atık su olarak adlandırılır. Bu kullanım sularının yanı sıra yağışlarla birlikte oluşan yüzey ve yüzey altı akışları da atık su olarak tanımlanır. Bina sakinlerinin sağlıkları ve bina ömrü için atık su tesisatı montaj işlemlerinin doğru yapılması önemlidir. Bu bilinçle atık su mekanik işlerini belirli kurallarla ele almaktayız. Atık su tesisat projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Doğalgaz

Günümüz koşullarında şüphesiz doğalgaz büyük kentlerin hava kirliliğini önlemek bakımından en uygun yakıt türüdür. Yaşam mimarilerinde ısınma amacının yanında endüstrinin enerji gereksinimide doğalgaz ile karşılanabilmektedir. Doğalgaz tesisatında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur emniyet kurallarıdır. Doğalgaz tesisatı doğru imal edildiğinde en güvenli yakıt türüdür. Yerinde uygulama sırasında malzeme, işçilik ve şartnamenin uygunluğu hem tasarrufu hem de güvenliği beraberinde getirmektedir. Bu kazanımı elde edebilmek için kurallara uyulmalıdır. Doğru altyapı inşası ile bir yapıyı sorunsuz kullanabilme için gerekli tüm sisteme sahip olabilirsiniz. Unutmayın! Altyapı işlerinin birçoğunda üretim ve tüketim aynı anda meydana gelir. Her altyapı bileşeni depolamaya elverişli olmadığı için sistemin hızlı ilerlemesi gerekir. Bunun için yüksek teknolojiden yararlanılmalı ve doğru taahhüt firması seçilmelidir.

Sıhhi Tesisat

Kaynağından alınan suyun yaşam alanlarına temiz olarak ulaştırıp, kirli suyun dışarı atılmasını sağlayan sıhhi tesisat sistemlerinin proje ve taahhüt hizmetlerini sağlıyoruz. Evlerden sanayi bölgelerine kadar farklı alanlarda; lavabo, klozet, duş, banyo gibi yaşam unsurlarının yer aldığı mahallerdeki ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz. Doğru ve kaliteli sıhhi tesisat yapısı yaşam konforu oluşturmak için önemlidir.

Peki biz doğru bir sıhhi tesisat için nelere dikkat ediyoruz.

Kullanılacak suyun sıcaklık değerine dikkat ediyoruz.

Sertlik ve pH değerinin, boruya etkisini hesaplıyoruz.

Su hızını planlayarak, tesisattaki su basıncını dengeliyoruz.

Erişimi kolay, müdahale edilebilir tesisat kurulumu yapıyoruz.

 

Sıhhi tesisat boruları sularla birebir takip ettiği için insan sağlığı üzerinde etkilidir. Sağlığınızı önemsiyoruz ve kaliteden ödün vermiyoruz. Bu nedenle proje aşamasından teslim aşamasına kadar uluslararası standartları takip ediyoruz.

Isıtma Sistemleri

Isıtma sistemleri herhangi bir alanın istenilen sıcaklığa getirilmesini sağlamak amacıyla kurulan sistemlerdir. Isıtma sistemlerinin radyant ısıtma, ısı pompası, jeotermal, merkezi, yerden ısıtma, bireysel ısıtma, fancoil ısıtma, havuz ve sauna sistemleri gibi çeşitleri vardır.

Isıtma sistemlerin de kullanılacak cihaza göre sınıflandırma yapılabildiği gibi sistemin yöntemi üzerine de sınıflandırma yapılabilir.

 

Bireysel Isıtma Sistemleri

Her geçen gün ülkemizde kullanımının arttığı doğalgaz ile her bir daire ve konutun ayrı bir sisteme sahip olduğu ısıtma sistemleridir. Yasa gereği 2.000 m2 den küçük projeye sahip olan yapılarda tercih edilebilmektedir.

 

Merkezi Isıtma Sistemleri

Çok bloklu yapılarda verimli bir sistem olan merkezi sistemlerinde; doğalgaz, lng ve lpg gibi farklı yakıt türleri kullanılabilir. Yer tipi kazan veya duvar tipi kaskad sistemleriyle bir yapıdaki tüm blokların ısınma ihtiyacı ve sıcak su ihtiyacı karşılanabilmektedir.

 

Fonksiyonel Çözümler

Fonksiyonel çözümler ile kışın ısınma ihtiyaçlarını yazın ise soğutma ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Isı pompası, fan coil ve VRF sistemleri bu çözüm türünün en önemli ürünlerindendir.

 

Soğutma Sistemleri

Soğutma sistemleri ortamın havasını serinleterek ideal seviyede kalmasını sağlar. Bir çalışma veya yaşam ortamının konforu için kullanılabileceği gibi gıda sektörü, kimya sektörü, inşaat ve tekstil sektörü gibi endüstriyel alanlardaki ihtiyaçlara da karşılık gelebilir.

Soğutma sistemleri kullanmak;

İnsan yoğunluğunun yüksek olduğu mekanlarda sabit sıcaklıkta, rahat çalışma alanı sağlar.

Yaşam alanlarında istenilen konfor sıcaklığını sağlar.

Ortam sıcaklığını koruyarak gıda ürünlerinde bakteri ve küf oluşumunu önler.

Çikolata ve şekerleme üretimi yapan fabrikalarda üretim hatlarının sabit sıcaklıkta olmasına yardımcı olur.

Depo, kiler gibi yiyecek saklanan alanlarda ürünlerin bozulmasını önler.

Sıcaklıkla bozulmaya elverişli kimya ve endüstri ürünlerinin dayanmasını sağlar.

Soğutma Sisteminde Kullanılan Çözümler

Isı Pompası : Çok fonksiyonlu cihazlardan olan ısı pompaları ile kışın ısınma ihtiyaçlarınızı yazın ise serinleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Split Klima : Lokal ihtiyaçlarda ilk akla gelen soğutma çeşidi olan split klimalar, bağımsız mekanlar da ekonomik ve hızlı bir çözümdür.

Duvar tipi, salon tipi, yer tipi, kanallı tipi, gizli tavan tipi gibi kullanıldığı ortama göre çeşitlenen split klimalar, iklimlendirilecek alanlara uygun tasarımlarla üretilir.

VRV : İklimlendirme de yük ihtiyacının sürekli değiştiği otel, hastane, ofis, restoran, mağaza, tiyatro, sinema gibi birbirinden bağımsız yapılarda kullanımı idealdir.

Fan Coil : Fan coil sistemleri; ortamdaki fan vasıtasıyla havanın sisteme alınıp iklimlendirme ihtiyacına göre ısıtılarak ya da soğutularak tekrar yaşam alanına verilmesi işlemine verilen addır.

Yerden Soğutma : Yerden ısıtma sistemlerinin işlevinin tersine çevrilmesiyle mümkün olan sistemdir. Isı pompaları vasıtasıyla yaz mevsiminde soğutma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yerden soğutma sistemlerinde en iyi sonuçlar için, kurulum sırasında zemin konfigürasyonlarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Havalandırma Sistemleri

Kapalı alanlar içerisindeki havanın başarılı bir şekilde sirkülasyonunu sağlayan sistemlere havalandırma sistemleri denir. Çok sayıda kişinin bulunduğu ortamlarda ideal yaşam standartlarının sağlanabilmesi için havalandırma sistemleri kullanılmalıdır. Formec Mekanik olarak sistemin kurulmasında ve istediğiniz alanın fiziksel özelliklerine uygun bir cihaz seçiminizde yardımcı oluyoruz.

Havalandırma Sistemleri Nelerdir?

Kullanılacak alana ve sistemin amacına göre farklı çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları;

Merkezi Havalandırma Sistemleri: Alışveriş merkezleri ve plazalar gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda kullanılır.

Lokal Havalandırma Sistemleri: Evler, küçük ölçekli işletmeler ve ofisler gibi az sayıda insanın olduğu yerlerde kullanılır.

Davlumbaz Havalandırma Sistemleri: İş sağlığı ve güvenliğine göre otel, restoran ve kafelerin mutfaklarına kurulan sistemlerdir. Pişirme sonrası oluşacak kirli havanın ortamdan uzaklaştırılmasını sağlar.

Havalandırma sistemleri hava hareketini sağlayan kuvvetlere göre doğal havalandırma, mekanik havalandırma ve doğal-mekanik olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirilebilir.

YESUS olarak yaşam alanlarının havalandırma ihtiyaçlarını tespit ederek proje aşamasından teslim aşamasına kadar hizmet vermekteyiz. Cihazlarımızı farklı alanlara kolaylıkla monte ederek kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale getiriyoruz. Havalandırma sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yangın Söndürme Sistemleri

Elle müdahalenin mümkün olmadığı büyüklükte yangınların meydana gelmesi riskinin bulunduğu yerlerde, yangını hızlı bir şekilde tespit eden ve büyümeden önce söndüren ve çevreye uyarı gönderen sistemlere otomatik yangın söndürme sistemleri denir.

Yangın söndürme sistemlerini Gazlı Söndürme (FM200), Sulu Söndürme ve Köpüklü Söndürme olmak üzere üç gruba ayırabiliriz. Bu sistemlerin amacı aynı olsa da aralarında bir takım farklılıklar bulunur. En uygun sistemi seçebilmek için farklılıklar hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederiz. Bunun için blog sayfamızdaki detaylı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yangın söndürme sistemleri seçimi, kurulumu ve sonrasında yanınızda oluyoruz. Yangın söndürme sistemleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mekanik Otomasyon

Mekanik otomasyon hizmeti farklı yapılarda yer alan mekanik tesisatın otomatik olarak işlevini yerine getirmesini daha açık ifadeyle klima santralleri, su depoları, jet fanlar, pis su pompaları ve soğutma pompaları gibi üretimde yer alan aletlerin merkezi olarak kontrol edilmesini sağlar.

Formec Mekanik olarak üretimde verimliliği sağlamanız için mekanik otomasyon sistemleri kuruyoruz. Firmanızın çalışma mantığı ve gerekliliklerini tespit ederek size en uygun sistemin kurulması için çalışıyoruz. Kurulum aşamasından önce projemiz hakkında sizi bilgilendiriyoruz.